חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

דוברובניק & מונטנגרו בסוכות

רוצים לראות גם את קרואטיה וגם את מונטנגרו בטיול אחד? יש לכם אפשרות לעשות זאת דרך דוברובניק אחת הערים הקסומות ביותר בקרואטיה ולאחר מכן להגיע אל מונטנגרו הסמוכה! חוויה מדהימה לעבור 2 מדינות בטיול אחד – הרגשה כאילו דפקנו את המערכת!

ספטמבר, ערב סוכות.
בקו החוף (דוברובניק <–> הריביירה של מונטנגרו) מזג האוויר היה מעולה – קיץ, ההיפך הגמור מקר. באחד הימים אפילו היה שרב של ממש, עלינו ביום הזה לחומות של סטון וכמעט מתנו במהלך העלייה הלא פשוטה הזאת (אבל היה שווה 😄). ביום אחר ירד גשם קל במשך כמה שעות לסירוגין. הסתובבנו ביום הזה באי קורצ'ולה וזה כמעט ולא הפריע לטיול – עדיין היה די חמים ומטריה או מעיל רוח פותרים את עניין הטפטוף; כשהגשם התחזק קצת למשך תקופה קצרה – ניצלנו את זה לשבת לארוחת צהריים במרפסת מדליקה של מסעדת Adio Mare שפונה לחצר המוזיאון של מרקו פולו. והנופים הימיים של קורצ'ולה עם ענני גשם כהים מעליהם נראו פשוט קסומים.
גם קצת צפונה משם, במוסטאר הבוסנית, היה חם, 25-26 מעלות, מלא שמש וכיף להסתובב בחוץ, באזור הגשר ולא רק.
באזור מפרץ קוטור היה 27-28 מעלות במהלך היום ונעים מאוד בערב, עם בריזה. גם בקוטור עלינו לחומה בשיא החום והזענו בדרך, אך פחות מסטון. בכל מקרה, גם זה היה שווה ביותר 👍🏻.
לעומת זאת, בצפון מונטנגרו – בהרים – מזג האוויר שונה מאוד. ישנו במלון ב-Žabljak, בערב היה 10-12 מעלות, בחוץ היה צורך במעיל/סוודר מחמם (מצד שני, אין יותר מדי מה לעשות שם בחוץ, אז לא קריטי). בבוקר יצאנו לטיול בפארק הלאומי דורמיטור, הלכנו לאגם השחור שם. היה סביב 14-15 מעלות וירד גשם שהתחזק בהדרגה, אבל לרוב לא גשם שמונע לחלוטין טיול (היו לנו מעילי רוח, נעליים מתאימות ומטריה). למחרת ירדנו דרומה לקוטור ושם כאמור היה הבדל של 15~ מעלות כלפי מעלה.
אם אתם רוצים ים וחוף – עדיף כנראה בסוף אוגוסט. אמנם היה חם בסוף הספטמבר אבל אני לא יודע מה היתה טמפרטורת המים וכמה נעים להכנס למים. טיול ללא ים – הייתי ממליץ בספטמבר ולא באוגוסט: מזג האוויר סבבה, פחות אנשים, מחירים יותר נוחים.

נחתנו בדוברובניק ויצאנו משם ברכב למסלול בדרום קרואטיה, מוסטאר בבוסניה, הרים בצפון מונטנגרו ורצועת החוף בדרום מונטנגרו, משם הדרך קצרה חזרה לדוברובניק לטיסה חזור. עשינו אלף קילומטר בתשעה ימים וחצי.

קצת על מונטנגרו

בדרום מפרץ קוטור הוא חובה. בקוטור מסתובבים בעיר העתיקה, יפה ונחמדה, ואז כדאי לעלות על חומות העיר העתיקה – העליה לא פשוטה, אבל הנופים מלמעלה שווים אותה. בנוסף, כדאי לקפוץ לעיירות בודווה ו-פראסט, גם הן באותו סגנון אך יפות כל אחת בדרכה. כמו כן, "כביש החוף" של מונטנגרו מתפתל בין הפכרים והעיירות ועובר ממש סמוך לים, לפעמים מגיע כמעט עד קו המים – אפשר פשוט לבחור מקום יפה, לעצור בצד ולהכנס למים או סתם לשבת ולהנות מהנוף.
בצפון לנו במלון בעיירה ז'אבליאק (Žabljak) שהיא מרכז המחוז וממנה הדרך קצרה מאוד לפארק הלאומי דורמיטור. מהכניסה לפארק בהליכה קצרה מגיעים לאגם השחור (יפה מאוד, במיוחד במזג אוויר מעונן וקודר 🙂 ). הטבע באזור יפיפה והפארק הוא ענק ויש הרבה אפשרויות למסלולים בו, כל אחד ע"פ יכולתו ורצונו. לא רחוק משם צפונה נמצא קניון הנהר טארה. שמעתי שהוא ממש יפה, אבל לא יצא לנו להגיע אליו. במקום זה נסענו (כשעה מז'אבליאק) לגשר מעל הנהר (Đurđevića Tara Bridge) – גם נוף יפה וגם עשינו שם אומגה שכביכול היא הגבוהה ביותר באירופה: הקו שלה עובר בין הרים מעל אותו נהר טארה וזו בהחלט חוויה מדהימה

מה לראות במונטנגרו?

  • קורצ׳ולה
  • Mostar & Blagaj
  • Durmitor, Black Lake
  • Kotor

הוטל בלו סטאר בבודווה. זול יחסית ונעים. במקום אסטרטגי. אם את רוצה רק ים וערים על החוף אפשר במוניות שיחסית זולות. אבל עדיף רכב. ההתמצאות מאוד פשוטה באזור הריביירה. במונטנגרו ההררית חייבים רכב.

לחזור למשהו ספציפי?

אהבת? נא לשתף!

רוצה את המדריך למטייל הישראלי בזאגרב?

יש לנו מדריך חינמי בדיוק בשבילך!